torstai 21. toukokuuta 2009

Agiliitoa!

Moikkamoi taas! Nyt näyttää olevan blogiinkirjoitusviikkokin =).

Oltiin tänään tosiaan maistelemassa agilityä tuolla Espoon puolarmetsässä AST:n radalla. Päästiin tosiaan semmoiselle kuuden viikon alkeiskurssille, joka maksoi vaivaiset 50e. Aluksi jänskätti kyllä aika paljon, varsinkin kun matka radalle kesti meillä noin tunnin (haettiin auto mun vanhemmilta, ja sitten radalle). Kaiken lisäksi jännitti hieman se, että me missattiin ensimmäinen oppitunti, joten vähän hermostutti, että onkohan ne muut jo tosi hyviä, että pysyykö meillä maine... Noh, koiria siellä oli vähän kaiken kokoisia, ja sattumoisin, me päästiinkin ryhmään missä oli pelkästään suurehkoja uroksia. Eihän Pupella mitään ongelmia ole toisten urosten kanssa (ainakaan huomattu), mutta niillä muilla koirilla näytti olevan. Pidettiin siis koiria aika erillään.

Harkat alkoi pienellä lämmittelyllä, niin fyysisellä kuin psyykkisellä. Sitten ruvettiin suoraan asiaan; aloimme harjoittelemaan pöytä-estettä. Noh se meni ihan ok, aika paljon Puppe seuraili makkaranpalaa, eikä aina tajunnut, että ideana oli pöydälle meno, eikä Jullen käden seuraaminen. Muuten kyllä tämä meni ihan hyvin.

Sitten harjoiteltiin hyppyä (joka oli pupella laiskanläksynä); hyppy meni kuin vettä vaan. Otettiin siihen perään vielä muurikin. Ja siinäkään ei ollut ongelmia. Tämän jälkeen siirryttiin takaisin harjoittelemaan pöytää omin neuvoin, odotellessa vuoroa. Siinä sattui sitten eräs toinen uros lähtemään omille teille, ja juoksi puppea kohti. Se vaikutti sitten aika agressiiviselta, ja yht'äkkiä se sitten kävikin kimppuun. Koita siinä nyt sitten ottaa toisen ihmisen agressiivista koiraa pois oman kimpusta. Puppe kyllä näytti aika hyvin takasin, mutta kivaa se ei ollut... Olisikohan ollut tämmöinen koira... Kurssin vetäjät osasivat hoitaa tilanteen kuitenkin aika hyvin. Kumpikaan koira ei haavoittunut onneksi... Eikä Puppeakaan hetken päästä enää harmittanut tilanne, radalla kun oli muuten niin kivaa... Mutta onhan se kuitenkin niin, että ensimmäisenä koulupäivänä pitää aina vähän tapella ;).

Seuraavaksi harjoiteltiin putki. Tämän Puppe tajusi myös hyvin nopeasti. Ei mennyt kun ehkä 4 toistoa, niin Puppe oli jo omin neuvoin menossa putkesta läpi. Sitä sai ihan estelläkin :D. Sitten pidennettiin, ja pidennettiin putkea: Ei mitään ongelmia.

Sitten vaihdettiin ryhmiä: Siirryimme harjoittelemaan kahta peräkkäistä hyppyä, jotka olivat hieman pidemmällä toisistaan. Tässä opeteltiin lähinnä ohjaamista. Puppe kun seurasi Jullea niin hyvin, että ensimmäinen hyppy meni hyvin, ja ennen toista hyppyä, käännettiikin kurssi kohti juoksevaa Jullea, tai tarkemmin lelua joka jullella oli kädessä. Katse taisi olla kovin fikseerattuna tuohon leluun, koska puppe juoksi aidan pidikettä päin. Ja kovaa =). Ei muuta kun uusiksi vaan, ja sitten menikin hyvin. Noh tuohon melkein se oppitunti loppuikin, mutta oltiin vielä sen verran innokkaita, että ohjaaja näytti meille vielä renkaan ja puomin (ne kun jäi opettamatta kun aika loppui kesken). Renkaassa ei mitään ongelmia. Koitettiin vaikka mitä konsteja, eikä se rengas silti tuottanut ongelmia. Noh mikäs siinä =).

Puomi oli vähän hankalampi, mutta yhden hallitun putoamisen jälkeen saatiin kolme ihan hyvää suoritusta.

Sitten lähtiinkin kotia kohti, ja Puppe oli melkein yhtä väsynyt kuin eilen iltalenkillä anestesiakrapulassa =). En tiedä onko joku meidän poissaollessa harrastanut agilitya salaa, mutta Pupella ei vaikuttanut olevan juurikaan ongelmia minkään kanssa. Kouluttajat olivat todella ylpeitä Pupesta, ja ihmettelivät oppimisvauhtia, tämä kun oli saanut muut kiinni yhdellä opetuskerralla. Meiltä jopa kysyttiin: "Siis ettehän te ole ennen agilityä harrastaneet?". Oli kyllä todella kivaa, ja imartelevaa kuulla miten fiksu tämä meidän Puppe on. HYVÄ PUPPE! Julle on laittanut kuvagalleriaan pari klippiä illalta.

Kotiin lähtiin iloisin mielin, ja kaikilla kolmella osaanottajalla sama mielessä: "Tätä lisää! JA ÄKKIÄ!"
Boinks.

Ps. Mira, olit oikeassa, se on koukuttavaa hommaa =)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Niin tämä blogin lukeminenkin koukuttaa... HALUAA LUKEA LISÄÄ...
-mummo-